COMUNICAT DE PRESĂ
17 aprilie 2020
AOAG – semnatara programului de masuri
2 iunie 2020
Arata toate

Comunicat de presa – Apelul AOAG

Asociatia Oamenilor de Afaceri Gorjeni 2017, prin presedintele AOAG – Domnul Lelius Stanusoiu, reaminteste scopul campaniei de strangere de fonduri initiata de AOAG: achizitionarea unui Laborator Genetic performant in vederea testarii COVID19 si a altor peste 80 de boli, care sa deserveasca intreaga populatie a judetului Gorj.

AOAG ia pozitie fata de situatia nedorita in care sa afla momentan Laboratorul Genetic achizitionat cu eforturi substantiale si printr-o mobilizare exemplara a mediului de afaceri, dar si a persoanelor fizice implicate.

AOAG declara ca scopul campaniei a fost realizat in momentul receptiei laboratorului perfect functional. Toate celelalte chestiuni care tin de autorizatiile necesare functionarii in bune conditii a laboratorului, alaturi de organizarea si instruirea personalului medical ce urmeaza sa isi desfasoare activitatea in cadrul laboratorului, nu au facut obiectul campaniei si nici nu intra in competenta AOAG.

Prin urmare, din respect pentru toti cei care au facut posibila achizitionarea acestui laborator performant, dar si din respect pentru beneficiarii directi-cetatenii gorjeni, AOAG face apel la autoritatile publice si la persoanele publice locale (din mediul politic si medical) cu competente in aceasta speta, sa faca in cel mai scurt timp posibil, toate demersurile necesare autorizarii/acreditarii laboratorului.

Totodata roaga institutiile medicale abilitate sa ia masurile necesare instruirii personalului si organizarii activitatii laboratorului genetic, astfel incat sa permita testarea COVID19, in scopul limitarii raspandirii virusului, considerand ca testarea in conditii optime a populatiei este de o importanta vitala in aceste momente pentru a se preveni raspandirea noului coronavirus.

Lelius Stanusoiu

www.aoagorj.ro