Campania initiata de AOAG este completata cu noi achizitii

AOAG – semnatara programului de masuri
2 iunie 2020
Arata toate

Campania initiata de AOAG este completata cu noi achizitii

La mijlocul lui aprilie 2020 era dat in functiune laboratorul genetic de ultima generatie, atat de necesar in lupta cu virusul . Acesta a fost achizitionat prin campania de strangere de fonduri in care s-au angajat Asociatia Oamenilor de Afaceri Gorjeni, alaturi de alti membri ai mediului de afaceri, dar si alaturi de medici si persoane fizice.

Prin implicarea activa a medicilor alaturi de oamenii de afaceri, s-a identificat inca de la inceputul campaniei, necesitatea procurarii unui ANALIZOR ELYSA EUROIMMUN, ca si achizitie secundara. Acest echipament ajuta la depistarea a numeroase boli infectioase sau alergii, pe lîngă testarea efectiva in vederea depistarii anticorpilor COVID.

La momentul demararii campaniei de strangere de fonduri, nu putea fi estimat sau anticipat nivelul de angajare si cuantumul donatiilor. Prin urmare, s-a semnat un contract de achiziție sub rezerva.

Din fericire, spiritul civic de care au dat dovada donatorii in cadrul campaniei, a fost impresionant, iar succesul campaniei a fost mai mare decat scontat initial.

Asadar, implicarea fara precedent a tuturor celor care au participat la aceasta actiune, face posibila aducerea noului echipament ANALIZOR complet automat ELYSA EUROIMMUN, in cadrul laboratorului nou infiintat, alaturi de un set de 300 de teste. Echipamentul de testare va fi montat miercuri in cadrul laboratorului din Spitalului 700.

Achizitia noului echipament va fi completata cu donarea prin aceeasi campanie, a 5 monitoare ATI, care fac posibila salvarea mai multor vieti de catre medicii gorjeni .

Inca o data merita reamintit faptul ca si aceste ultime achizitii, se datoreaza acelorasi donatori care au facut posibila realizarea si dotarea intr-un timp foarte scurt a laboratorului genetic.

Presedintele AOAG 2017 – Domnul Lelius Stanusoiu, transmite multumirile domniei sale, fiecaruia dintre participanti. Totodata mentioneaza ca intentioneaza organizarea unei reuniuni a tuturor donatorilor, de indata ce va fi posibil din punct de vedere legal.

Reuniunea va avea drept scop atat recunoasterea meritelor fiecarui participant la strangerea de fonduri, cat si prezentarea efectiva a achizitiilor realizate si a modului in care au fost utilizate fondurile pe tot parcursul campaniei.