Nouă investitori au înființat Asociația Oamenilor de Afaceri Gorjeni.

A fost înființată Asociația Oamenilor de Afaceri Gorjeni. Președintele Lelius Stănușoiu: „Este nevoie de dialog între IMM-uri și autorități”
25 octombrie 2017
Solicitările oamenilor de afaceri pentru autorităţile din Gorj
28 octombrie 2018
Arata toate

Nouă investitori au înființat Asociația Oamenilor de Afaceri Gorjeni.

Nouă oameni de afaceri din județul Gorj au pus bazele Asociației Oamenilor de Afaceri Gorjeni 2017. Promotorul ideii a fost afaceristul târgujian Lelius Stănușoiu, administrator al firmei Crilelmar. Acesta a considerat că este nevoie de un dialog între reprezentanții mediului de afaceri din județul Gorj și autorități. La începutul săptămânii viitoare va avea loc și prima întâlnire cu numeroși alți afaceriști din județ, la Sala Rondă a restaurantului de pe Insuliță, în Târgu-Jiu. „Scopul Asociației este acela de a reprezenta, a promova și de a apăra interesele membrilor săi. Asociația își propune să se implice, de asemenea, în viața socială, ne interesează să creăm condiții bune atât pentru noi, cât și pentru angajați, să ne desfășurăm activitatea în condiții egale cu investitorii din afara județului, țării”, a afirmat Lelius Stănușoiu.

Asociația Oamenilor de Afaceri Gorjeni 2017 este o organizație apolitică, ne-guvernamentală, non-profit, constituită la inițiativa celor nouă membri fondatori. Promotorul ideii a fost omul de afaceri Lelius Stănușoiu, administrator al Crilelmar, firmă producătoare de articole din plastic. Din această organizație vor face parte doar oameni de afaceri care își desfășoară activitatea între granițele județului Gorj. Membrii Asociației își doresc să contribuie la dezvoltarea mediului de afaceri local, la crearea unor noi locuri de muncă, dar și la păstrarea celor actuale. „Scopul Asociației este acela de a reprezenta, a promova și de a apăra interesele membrilor săi. Asociația este alcătuită numai din oameni de afaceri care au afaceri aici, în Gorj. Membrii Asociației sunt obligatoriu apolitici, căci lucrurile trebuie separate. Dacă ești privatizat și om politic nu poți să aderi la această asociație, iar dacă pe parcursul desfășurării activității un membru de al nostru intră în viața politică, își va suspenda calitatea de membru. Nu ne interesează afacerile cu statul (…) Asociația își propune să se implice, de asemenea, în viața socială, ne interesează să creăm condiții bune atât pentru noi, cât și pentru angajați, să ne desfășurăm activitatea în condiții egale, corecte, ca să zic așa, cu investitorii din afara județului, țării”, a afirmat Lelius Stănușoiu.

Întâlnire cu alți afaceriști din Gorj

La începutul săptămânii viitoare, la restaurantul de pe Insuliță, va avea loc o întâlnire de tip „briefing”-informativă. La această întâlnire au fost invitați foarte mulți oameni de afaceri din Gorj, urmând ca reprezentanții Asociației să le prezinte proiectul lor: „Ne vom întâlni cu reprezentanții mediului de afaceri din Gorj, i-am invitat la eveniment. Le vom prezenta proiectul nostru, ce ne dorim să realizăm și vom vedea cine vrea să adere la el, la Asociația Oamenilor de Afaceri Gorjeni. După acest moment, se vor identifica problemele discutate, probleme cu care se confruntă oamenii de afaceri din Gorj, iar președintele și cei doi vicepreședinți ai Asociației vor pune în practică soluțiile găsite, gândite”, a mai adăugat Lelius Stănușoiu.

Când vine vorba despre problemele cu care se confruntă afaceriștii din Gorj, prima adusă în discuție este infrastructura, apoi lipsa zonelor industriale. „Sunt o mulțime de probleme: legătura acestui județ cu județele celelalte, de exemplu la podul de la Lainici este tonajul limitat; posibilitatea de a se realiza un drum rapid care să ne ajute în îmbunătățirea acestor legături. Sunt problemele de infrastructură atât de bine știute. Continuăm cu lipsa zonelor industriale din Gorj și așa mai departe. Vrem să identificăm problemele reale, să putem avea un dialog cu autoritățile, este nevoie de el. Nu vrem să ne războim cu nimeni, vrem să rezolvăm problemele care sunt prin dialog, colaborare, identificarea unor soluții aplicabile. Este nevoie de un dialog între reprezentanții IMM-urilor și cei ai autorităților locale și județene. (…) Cei nouă membri fondatori au în subordine 600 de angajați, iar scopul nostru este să aducem în Asociație afaceriști gorjeni și să însumăm 4.000 de angajați, căci ne dorim și binele angajaților”, a mai declarat Lelius Stănușoiu.

SURSA : https://www.igj.ro/